Descriere - Puterea jocului
Rezumat Puterea jocului - Dr. Tina Payne Bryson, Georgie Wisen-Vincent
Majoritatea parintilor stiu ca joaca libera, nestructurata este esentiala pentru dezvoltarea copiilor. Ceea ce nu stiu multi, insa, este ca interactiunile jucause cu adultii sunt la fel de importante pentru dezvoltarea emotionala si rezilienta celor mici. Desi copiii isi doresc sa se joace impreuna cu parintii, acestia din urma par ca au uitat cum sa faca asta sau considera activitatea plictisitoare.
Ca sa te joci cu copilul tau nu e nevoie sa te inscrii la vreun curs sau sa imiti sunetul masinutelor. Momentele simple, dar de calitate, pot face o mare diferenta.
Incurajarea exprimarii emotiilor ajuta copiii sa depaseasca anxietatile.
Ascultarea semnalelor corpului sprijina reglarea reactiilor si gestionarea stimulilor.
Povestirea le dezvolta abilitatea de a rezolva probleme.
Gandirea cu voce tare ajuta la procesarea informatiilor mai calm.
TOT CE LIPSESTE DIN MAJORITATEA CARTILOR DE PARENTING SI ACEASTA CARTE ARE:
Abordarea inovatoare "PUTEREA JOCULUI” ca instrument central de parenting.
O unealta validata stiintific de a te reconecta cu copilul tau in momente dificile. Chiar si atunci cand nu iti place sa te joci sau nu ai timp.
Imbinarea a doua perspective complementare: neurostiinta si terapia prin joc.
Cum functioneaza creierul copilului si tehnici practice pentru a sprijini aceasta dezvoltare emotionala si comportamentala.
7 tehnici simple validate stiintific, insotite de pasi practici, ilustrate cu exemple si povesti reale
O multime de exemple, solutii la tantrumuri si ilustratii care sa te ajute sa intelegi totul cu usurinta. Pentru fiecare strategie, vei vedea abilitatea esentiala (sau un set de abilitati) pe care strategia o va cultiva in el.
Scenarii de tip Q&A cu intrebari frecvente si situatii comune
De tipul: ce fac daca mie, ca parinte, nu-mi place sa ma joc? Cum pot totusi aplica aceste idei? Cat timp e necesar sa ma joc cu copilul?, etc.
Raspunde unor intrebari actuale rar abordate in alte carti:
Ce tip de joaca este benefica? De ce e joaca atat de importanta cand copilul oricum se joaca singur?, etc.
Antidotul secret la anxietatea si accesele de furie ale copiilor
Sa intelegi ce comunica prin joaca lor si sa poti raspunde in acelasi limbaj. Cand copiii nu pot spune ce simt, adesea o arata prin joc.
"Un ghid pentru parinti la fel de util pe cat este de bine fundamentat stiintific, Puterea jocului este un dar pentru oricine este preocupat de dezvoltarea umana si de importanta cresterii prin intermediul activitatilor distractive!” - Daniel J. Siegel, autorul bestsellerului New York Times Creierul copilului tau
"Nu imi place sa ma joc cu copilul meu. Nu aruncati cu pietre... dar adevarul e ca ma plictiseste. Cartea asta nu m-a facut "sa ador joaca”, dar m-a ajutat sa gasesc moduri in care sa fiu prezent fara sa-mi fortez limitele. Si culmea: copilul meu simte diferenta.” – Catalina D.
"Eu sunt genul care incepe un joc si in 3 minute se uita la telefon. Cartea asta m-a facut sa inteleg ca nu timpul conteaza, ci felul in care intru in joc. Acum am doua momente de joaca scurta pe zi. Nu pare mult, dar e TOTUL pentru copilul meu.” – Daria N.
"La inceput, nu eram sigura-chiar am nevoie de o carte care sa imi spuna cum sa ma joc cu copilul meu? Dar "Puterea jocului” mi-a schimbat complet perspectiva. Nu sunt necesare jucarii scumpe, nu e nevoie de timp suplimentar-doar cateva minute de joaca atenta in fiecare zi pot face o mare diferenta. - Maria V.
"Autoarele inteleg ca parintii sunt obositi si nu adora intotdeauna sa se joace (serios, cate petreceri de ceai putem face?). Dar ele arata cum mici schimbari in modul in care interactionam pot face viata mai usoara: mai putine tantrumuri, mai putina rezistenta si o legatura mai puternica cu copilul tau.” – Simona P.