Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Retete de casa - cele mai bune muraturi, gemuri si conserve - Radovici, Ioana

Retete de casa - cele mai bune muraturi, gemuri si conserve

Editura HOUSE OF GUIDES


Acest produs se afla in stocul furnizorului iar in cazul in care titlul a fost recent epuizat/delistat din stocul acestuia veti fi informat prin email si sms in maxim 6 zile lucratoare.
Apreciere: 0.0/7 (0 voturi)
Calificativul nostru
Recomandat
Status: epuizat
Timp confirmare stoc: 1 - 6 zile lucratoare

Beneficii:

Descriere - Retete de casa - cele mai bune muraturi, gemuri si conserve

E cat se poate de evident ca, din cele mai vechi timpuri, conservarea hranei a fost o necesitate.
In antichitate se foloseau metode de intarziere a degradarii alimentelor – adaugarea unor rasini si sigilarea vaselor de depozitare (amfore) cu ceara sau bitum. Interesant este ca anticii deja descoperisera ca nu doar sarea si otetul blocheaza dezvoltarea bacteriilor, ci ca si zaharul are acelasi efect, adaugat in cantitate mare.
In Evul Mediu, gasim pentru prima data folosita pe scara larga conservarea prin frig – acolo unde clima o permitea, se depozita gheata pentru tot anul, in pesteri, grote sau in ghetarii sapate adanc in sol.
In 1795, armata franceza a anuntat ca ofera un premiu de 12.000 de franci celui care furnizeaza o metoda noua si eficienta pentru conservarea alimentelor pe termen lung. Un bucatar, pe nume Nicolas Appert si-a pus la punct metoda si a primit premiul. In onoarea lui, metoda a fost numita apertizare.
Astfel, posibilitatile conservarii au devenit nelimitate. Cele mai interesante, complicate si nebanuite combinatii culinare au aparut pentru a incanta gusturile cele mai fine. Incet, incet conservarea alimentelor a trecut de la stadiu de necesitate la cel de arta, numarul retetelor de muraturi, gemuri si conserve crescand exponential cu rafinarea gusturilor.




Format: 165mm x 235mm

Pagini: 155

An aparitie: 2012

Coperta: flexibila
Cartea "Retete de casa - cele mai bune muraturi, gemuri si conserve ". face parte din categoria carti >> Practice si timp liber - Sfaturi practice - Gastronomie a catalogului LibrariaRomana.ro. Cartea este scrisa de catre Radovici, Ioana si a fost publicata la Editura HOUSE OF GUIDES Pentru orice solicitare apelati departamentul Suport Clienti LibrariaRomana.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaRomana.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.


Alte carti de la editura HOUSE OF GUIDES

Editura HOUSE OF GUIDES. Carti de la editura HOUSE OF GUIDES

Clientii care au cumparat acest produs au mai achizitionat

Nu exista comentarii referitoare la acest produs.