Descriere - Pachetul Brutarilor - 4 titluri
Pachetul brutarilor contine cartile Fii brutar la tine acasa, Fii brutar in jurul lumii. Ocolul pamantului cu 72 de retete si Fii patiser la tine acasa - Impletituri delicioase, de Tóthné Libor Mária.
Fii brutar la tine acasa!
Daca sunteti in cautarea unor retete pentru paine de casa, aluaturi dospite savuroase, testate si care pot fi coapte cu succes, Fii brutar la tine acasa! reprezinta cu siguranta cea mai buna alegere.
In aceasta carte, autoarea ne dezvaluie in 12 pasi farmecul framantarii si coacerii painii, bucuria de a le oferi celor dragi o paine rumena facuta cu propriile maini. Pas cu pas, incepatorii sunt instruiti cum se coace aluatul dospit, pentru avansati autoarea a adunat cele mai solicitate retete, iar celor care doresc sa experimenteze le-a rezervat diverse bunatati din gama produselor de patiserie: cozonaci si gogosi, cornuri si chifle diverse, pita, placinte, langosi, batoane, melci dulci sau sarati.
Cine a simtit macar o data mirosul painii coapte in cuptor, a prins cu urechea pocnetul scos de franzelele rumene ce se racesc incet si le-a admirat coaja crapata, a vazut chipurile fericite ale celor care au muscat cu pofta din painea de casa, nu va simti ca framantatul e obositor, nu il va considera o povara, chiar daca il va face in fi ecare zi.
Fii si tu brutar la tine acasa! Paseste alaturi de noi pe acest drum cu aroma de paine!
Fii brutar in lumea mare. Ocolul pamantului cu 72 de retete
Va invitam intr-o calatorie speciala in jurul lumii!
Vom face cunostinta si vom degusta preparate de panificatie din mai mult de 30 de tari. Am organizat calatoria,iar ghidul nostru va fi brutaria Limara, prin urmare nu veti avea altceva de facut, decat sa va alaturati noua siei. Vom gusta empanada pe strazile din Buenos Aires, ne vom afunda in valtoarea unui bazar indian cu aroma decondimente si naan si vom manca semla servita cu lapte cald si zahar intr-o casa de vacanta pe malul unui lacsuedez. Vom lua cu noi si maiaua, caci n-o putem lasa acasa. Pe drum, Limara ne va invata cum s-o ingrijim, s-ohranim si sa coacem cu ea daca vom avea pofta. Vom observa ca painea si aluaturile dospite arata altfel in fiecaretara, cu toate ca sunt inrudite. Gogoasa ungureasca are verisori olandezi, chiar si kenyeni, americani si italieni.Cozonacul nostru impletit, in Israel este mai sarat si presarat cu mac, iar in Finlanda este imbogatit cu cardamomsi scortisoara. Vom observa ca retetele trec peste granite, continente, se influenteaza reciproc si ca toate, faraexceptie, au efect asupra papilelor noastre gustative. Ne vom intoarce acasa cu 72 de retete, multe experiente sicunostinte, deoarece fiecare paine, cozonac sau gogoasa ne va istorisi propria poveste.
Fii patiser la tine acasa - Impletituri delicioase
Autoarea Tóthné Libor Mária le arata patiserilor amatori cum, folosind forme si impletituri noi, pot crea bunatati speciale din aluaturile de baza si umpluturile de multe ori incercate. Ea ne ofera multe idei, ne da sfaturipentru ca produsele noastre de panificatie, painile si cozonacii sa devina de-a dreptul irezistibili.In carte gasim de toate: aluaturi, umpluturi dulci si sarate, creme ornate cu nori de zahar praf si, nu in ultimul rand, impletituri grozave care schimba aspectul si, de ce nu, si gustul produselor de patiserie cu care am fost obisnuiti. Ne putem impresiona familia si cunostintele cu o paine challah minunat impletita sau cu un cozonac dublu rasucit, umplut cu crema dulce de branza, ori cu o paine cu coaja crocanta si cu mai multe colturi ca de obicei... Pentru cei mici putem prepara crenvursti inveliti in aluat sau deghizati in purcelusi ori, dupa o excursie in padure, putem pregati impreuna chifle-con.Cartea se adreseaza tuturor, fara limita de varsta, deoarece unii adora sa prepare bunatatile, iar altii sa le deguste.
Bunatati pentru musafiri - de la galuste de aur la jerbo
Dupa cele trei carti de succes prin intermediul carora i-a condus pe cititori inlumea aluatului dospit si a coacerii painii, de data aceasta autoarea le propune63 de retete de bunatati pentru oaspeti – de la galuste de aur la jerbo.Mária Tóthné Libor coace prajituri dulci sau sarate, cremoase ori crocante, toateurmand cu strictete retete precise, incercate, ceea ce confera un sentimentde satisfactie patiserilor amatori si, nu in ultimul rand celor care gusta dinbunatatile preparate de ea.