Descriere - Pachetul Brutarilor - 2 titluri
Pachetul brutarilor contine cartile Fii brutar la tine acasa si Fii brutar in jurul lumii. Ocolul pamantului cu 72 de retete de Tóthné Libor Mária.
Fii brutar la tine acasa!
Daca sunteti in cautarea unor retete pentru paine de casa, aluaturi dospite savuroase, testate si care pot fi coapte cu succes, Fii brutar la tine acasa! reprezinta cu siguranta cea mai buna alegere.
In aceasta carte, autoarea ne dezvaluie in 12 pasi farmecul framantarii si coacerii painii, bucuria de a le oferi celor dragi o paine rumena facuta cu propriile maini. Pas cu pas, incepatorii sunt instruiti cum se coace aluatul dospit, pentru avansati autoarea a adunat cele mai solicitate retete, iar celor care doresc sa experimenteze le-a rezervat diverse bunatati din gama produselor de patiserie: cozonaci si gogosi, cornuri si chifle diverse, pita, placinte, langosi, batoane, melci dulci sau sarati.
Cine a simtit macar o data mirosul painii coapte in cuptor, a prins cu urechea pocnetul scos de franzelele rumene ce se racesc incet si le-a admirat coaja crapata, a vazut chipurile fericite ale celor care au muscat cu pofta din painea de casa, nu va simti ca framantatul e obositor, nu il va considera o povara, chiar daca il va face in fi ecare zi.
Fii si tu brutar la tine acasa!
Paseste alaturi de noi pe acest drum cu aroma de paine!
Fii brutar in lumea mare. Ocolul pamantului cu 72 de retete
Va invitam intr-o calatorie speciala in jurul lumii!
Vom face cunostinta si vom degusta preparate de panificatie din mai mult de 30 de tari. Am organizat calatoria, iar ghidul nostru va fi brutaria Limara, prin urmare nu veti avea altceva de facut, decat sa va alaturati noua si ei. Vom gusta empanada pe strazile din Buenos Aires, ne vom afunda in valtoarea unui bazar indian cu aroma de condimente si naan si vom manca semla servita cu lapte cald si zahar intr-o casa de vacanta pe malul unui lac suedez. Vom lua cu noi si maiaua, caci n-o putem lasa acasa. Pe drum, Limara ne va invata cum s-o ingrijim, s-o hranim si sa coacem cu ea daca vom avea pofta. Vom observa ca painea si aluaturile dospite arata altfel in fiecare tara, cu toate ca sunt inrudite. Gogoasa ungureasca are verisori olandezi, chiar si kenyeni, americani si italieni.
Cozonacul nostru impletit, in Israel este mai sarat si presarat cu mac, iar in Finlanda este imbogatit cu cardamom si scortisoara. Vom observa ca retetele trec peste granite, continente, se influenteaza reciproc si ca toate, fara exceptie, au efect asupra papilelor noastre gustative. Ne vom intoarce acasa cu 72 de retete, multe experiente si cunostinte, deoarece fiecare paine, cozonac sau gogoasa ne va istorisi propria poveste.