Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Carnea uscata - Sievers, Gerd Wolfgang

Secretul mezelurilor de exceptie

-18%
Carnea uscata

Editura M.A.S.T.


Livrare in:  Bucuresti - Sector 1

Tara: *
Judet: *
Oras: *
In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 20.04 - Duminică, 21.04
In Bucuresti - livrare rapida.

Cost livrare: 15 Lei

Ajunge: Astazi - Vineri, 19.04
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 20.04 - Duminică, 21.04
In Bucuresti - ridicare din oficiu postal.

Cost livrare: 11 Lei

Ajunge: Marți, 23.04 - Miercuri, 24.04
In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 20.04 - Duminică, 21.04
In Tara - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Duminică, 21.04 - Luni, 22.04
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: 14.9 Lei

Ajunge: Duminică, 21.04 - Luni, 22.04
In Tara - ridicare din oficiul postal.

Cost livrare: 11 Lei

Ajunge: Marți, 23.04 - Miercuri, 24.04
In Tara - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 20.04 - Duminică, 21.04
In Extern - livrare rapida la usa.

Cost livrare:

Ajunge: Luni, 22.04 - Marți, 23.04
In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 20.04 - Duminică, 21.04
In Bucuresti - livrare rapida.

Cost livrare: 15 Lei

Ajunge: Astazi - Vineri, 19.04
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 20.04 - Duminică, 21.04
In Bucuresti - ridicare din oficiu postal.

Cost livrare: 11 Lei

Ajunge: Marți, 23.04 - Miercuri, 24.04
In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 20.04 - Duminică, 21.04
In Tara - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Duminică, 21.04 - Luni, 22.04
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: 14.9 Lei

Ajunge: Duminică, 21.04 - Luni, 22.04
In Tara - ridicare din oficiul postal.

Cost livrare: 11 Lei

Ajunge: Marți, 23.04 - Miercuri, 24.04
In Tara - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 20.04 - Duminică, 21.04
In Extern - livrare rapida la usa.

Cost livrare:

Ajunge: Luni, 22.04 - Marți, 23.04
Acest produs se afla pe stoc si poate fi plasat la curier in 1 zi lucratoare.
Apreciere: 4.8/7 (17 voturi)
Calificativul nostru
Recomandat
PRP: 25,00 Lei 20,50 Lei economisesti: 4.5 Lei
Status: In stoc
Timp procesare: 1 zi lucratoare

Comanda rapid 

operator disponibil

Comanda Rapid

Descriere - Carnea uscata

Secretul mezelurilor de exceptie

Acest trend al produselor "preparate in casa" este de neoprit si si-a croit drum si in propriile bucatarii. Renumitul bucatar, Gerd Wolfgang Sievers, ilustreaza in aceasta lucrare cum pot avea si gurmanzii posibilitatea sa conserve anumite specialitati preferate de ei, prin metoda uscarii.

Sa incepem cu teoriile de  baza, alegerea carnii, sararea si uscarea. Sa mergem mai departe si sa vedem cum putem marina si usca in mod optim diferitele bucati de carne. Sa punem impreuna un numar impresionant de retete din toata lumea. Se amesteca toate aceste ingrediente, se adauga poze color si, la final, avem o carte de exceptie.

Autorul, un renumit bucatar neamt get-beget, Gerd Wolfgang Sievers pe numele sau, reuseste sa ne faca sa ne ploua in gura inca de la primele pagini.

 Fragment :
 
Piept de rata uscat la aer

Pentru ca pieptul de rata este relativ mic, acesta poate fi tratat precum biltongul fiind gata uscat la aer in cateva zile. Oricum nu are niciun rost (nici din punct de vedere optic nu este recomandabil) sa gaurim pieptul de rata cu un carlig (asa cum se procedeaza la biltongul rustic) pentru a-l agata la uscat. Din acest motiv se leaga in mai multe locuri cu ata pentru a fi agatat, avantajul utilizarii atei este faptul ca pieptul isi pastreaza forma frumoasa.
 
Ingrediente
12 piepti de rata (curatati, fara tendoane sau pielite etc.)
125 g boabe de ienupar
100 g rosmarin uscat
3-4 foi de dafin
100 g piper
2, 5-3 kg sare grunjoasa
 
In plus:
Vin de porto pentru spalare
Prosop de tifon sau etamina; poate fi inlocuit si cu un servet curat de bucatarie
O cutie de plastic suficient de mare
Ata pentru carnati sau de cusut
 
Pregatire
Boabele de ienupar, rozmarinul, foile de dafin si boabele de piper (pentru un gust mai intens se poate folosi o cantitate mai mare de condimente) se pun intr-un mojar suficient de mare si se maruntesc, apoi se amesteca cu sarea.
 
 
Intr-o cutie de plastic (suficient de incapatoare pentru toti pieptii de rata si pentru amestecul de sare) se presara o cantitate mica din acest amestec.
 
Pieptii de rata se acopera cu un strat gros din amestecul de sare si apoi se pun in cutie. Dupa ce se pune primul strat, se adauga din nou sare si apoi se aseaza urmatorul strat. Totul se acopera apoi cu cantitatea de sare ramasa se invelesc si se lasa la frigider 24 de ore la maturat.
 
Carnea se scoate de la maturat iar surplusul de sare se spala cu apa. Pieptii de rata se spala apoi cu vinul de Porto. Acestia se invelesc apoi, unul cate unul, in servete de tifon sau panza si se prind pe urma in mai multe locuri cu ata. Sus de tot se va face o fundita. Pieptii de rata se cantaresc...
 
 DIN CUPRINS:
 
Cuvant inainte   
 
Principii de baza si recomandari importante   
Carnea inainte de conservare  
Sarea potrivita si efectele ei   
Condimente                           
 
Aditivi si amelioratori de gust        
Colorantul alimentar 
Nitratul de sodiu   
Fermentii    
 
Zaharul   
Otet/zeama de lamaie/tuica  
Sararea           
Sararea uscata a carnii    
 
Sararea in saramura           
Marinarea             
Diferite tipuri de uscare a carnii    
Uscarea in aer liber                     
 
Uscarea deasupra unui foc de tabara        
Uscarea in biltong-box          
Deshidrator de carne       
Uscarea in cuptor  
 
Uscarea prin afumare la rece   
Uscarea in frigider        
Depozitarea si ambalarea    
Clasicul Jerky (fasii de carne uscata)  
 
Aparate de bucatarie  
Jerky din muschi          
 
Pasul 1 - Curatarea si taierea carnii  
Pasul 2 - Marinarea   
Pasul 3 - Uscarea             
Pasul 4 - Depozitarea             
 
Jerky de vita cu sos de soia sau sos Worcestershire    
Jerky de vita in stil barbecue                   
Jerky de vita prajit cu coriandru si chimion 
Jerky picant de porc cu aroma de fum

Detalii produs

Editura: M.A.S.T.

Nr. pagini: 160

Format: 13x20

Anul aparitiei: 2017

Cartea "Carnea uscata ". Secretul Mezelurilor De Exceptie face parte din categoria carti >> Practice si timp liber - Sfaturi practice - Gastronomie a catalogului LibrariaRomana.ro. Cartea este scrisa de catre Sievers, Gerd Wolfgang si a fost publicata la Editura M.A.S.T. Livrare se face din stoc, in 24 ore, din depozitul de carte LibrariaRomana.ro, de luni pana vineri. Transportul este gratuit pentru orice comanda de minim 100 lei cu livrare in reteaua de Pachetomate si 200 lei pentru livrarea la usa oriunde in tara prin curier. In Bucuresti transportul este gratuit pentru comenzi de minim 100 lei atat pentru livrarea in reteaua de Pachetomate cat si pentru livarea la usa prin curier.
Pentru orice solicitare apelati departamentul Suport Clienti LibrariaRomana.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaRomana.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.


Alte carti de la editura M.A.S.T.

Editura MAST. Vezi oferta de carti de la editura MAST pe LibrariaOnline.ro

Clientii care au cumparat acest produs au mai achizitionat

Nu exista comentarii referitoare la acest produs.